Darmowa dostawa od 199,00 zł
Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
BROWIN - DOMOWA DO KABANOSÓW MIESZANKA ZIÓŁ I PRZYPRAW - 30G - 310017
BROWIN - DOMOWA DO KABANOSÓW MIESZANKA ZIÓŁ I PRZYPRAW - 30G - 310017
BROWIN - DOMOWA DO KABANOSÓW MIESZANKA ZIÓŁ I PRZYPRAW - 30G - 310017
BROWIN - DOMOWA DO KABANOSÓW MIESZANKA ZIÓŁ I PRZYPRAW - 30G - 310017
BROWIN - DOMOWA DO KABANOSÓW MIESZANKA ZIÓŁ I PRZYPRAW - 30G - 310017
BROWIN - DOMOWA DO KABANOSÓW MIESZANKA ZIÓŁ I PRZYPRAW - 30G - 310017
BROWIN - DOMOWA DO KABANOSÓW MIESZANKA ZIÓŁ I PRZYPRAW - 30G - 310017
BROWIN - DOMOWA DO KABANOSÓW MIESZANKA ZIÓŁ I PRZYPRAW - 30G - 310017
BROWIN - DOMOWA DO KABANOSÓW MIESZANKA ZIÓŁ I PRZYPRAW - 30G - 310017
BROWIN - DOMOWA DO KABANOSÓW MIESZANKA ZIÓŁ I PRZYPRAW - 30G - 310017

BROWIN - DOMOWA DO KABANOSÓW MIESZANKA ZIÓŁ I PRZYPRAW - 30G - 310017

Rozmiar
4,79 zł
brutto / szt.
Szybkie zakupy 1-Click(bez rejestracji)
Produkt niedostępny
Produkt niedostępny
14 dni na łatwy zwrot
Bezpieczne zakupy

BROWIN

Domowa do kabanosów - mieszanka ziół i przypraw

Masa netto: 30g

 

BROWIN - Domowa do kabanosów -mieszanka ziół i przypraw - 30g

Doskonała kompozycja aromatycznych ziół i przypraw, podkreślająca walory smakowe i zapachowe domowych kabanosów wieprzowo-wołowych.

Składniki na kabanosy z 2 kg mięsa:

• 500 g szynki

• 500 g karczku

• 400 g chudego boczku

• 400 g podgardla

• 200 g wołowiny

• 100 ml wody

• 30 g mieszanki ziół i przypraw do Kabanosów

• 30 g soli

• 4 g saletry potasowej

• jelita baranie

Przepis:

Mięso pokrój w kostkę ok. 5 cm, dobrze je natrzyj solą oraz saletrą i pekluj na sucho przez 12-24 godzin w temperaturze 5-8°C. Po tym czasie chude mięso zmiel przez sito o średnicy oczek 12 mm, a tłustsze kawałki przez drobniejsze sito o oczkach 8 mm. Wołowinę zmiel dwukrotnie przez sito z najmniejszymi oczkami i dobrze wyrób z zimną wodą, aż do wydzielenia się białego kleiku. Zmielone mięso połącz, dopraw dedykowaną mieszanką ziół i przypraw do Kabanosów i dokładnie wyrób, aż będzie samo odklejało się od dłoni. Pół godziny wcześniej przygotuj jelita baranie - dokładnie je wypłucz i pozostaw w letniej wodzie (do 30°C). Napełnij jelita farszem, następnie powieś je na 1-2 godziny na stojaku wędliniarskim w przewiewnym miejscu w celu obsuszenia. Kiedy staną się w dotyku całkiem suche, poddaj je wędzeniu przez 2 godziny w temperaturze 40-50°C. Do wędzenia użyj zrębków czereśniowych. Następnie podpiecz kabanosy (bez zrębków) w temperaturze do 75°C przez 30 minut. Kabanosy można zostawić na kilka dni, aby się dosuszyły, a następnie zapakować próżniowo, co pozwoli wydłużyć czas ich przechowywania.

Składniki:

jałowiec, pieprz czarny, chilli, czosnek granulowany, majeranek, papryka słodka, gałka muszkatołowa, ziele angielskie.

 

Marka
Symbol
310017
Kod producenta
5908277717636
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
Zaufane Opinie IdoSell
4.98 / 5.00 119 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2024-04-22
Dla mnie rewelacja, praca silnika coraz lepsza, po wizycie u mechanika przed aplikacją wyrok był nie ciekawy finansowo
2024-01-26
Najszybsi, niezawodni, rozsądna cena produktu. Bardzo polecam.
pixel